Martijn Arets stuurt een laptop op reis en vraagt het – via Skype – aan Tim van den Heuvel

Platforms als Snappcar, Peerby en Airbnb dagen de traditionele economie uit. Hoe doen ze dat, en hoe ga je daar als ondernemer mee om? Martijn Arets stuurt een laptop op reis en vraagt het – via Skype – aan ervaringsdeskundigen. Deze week een gesprek met Tim van den Heuvel, oprichter van boodschappendienst Superbuddy.

Drukke tweeverdieners en gezinnen die geen zin hebben om in de rij bij de supermarkt te staan kunnen aankloppen bij SuperBuddy. In de kern is de dienst een platform dat klanten verbindt aan bezorgers. Net als bij een Amerikaanse dienst als Instacart zijn die bezorgers bijvoorbeeld studenten, werklozen en gepensioneerden.

De ‘buddies’ van SuperBuddy kopen de boodschappen bij lokale supermarkten en leveren die binnen twee uur na het plaatsen van een bestelling af (Instacart hanteert een maximum van een uur).

Zie ook: De Gig Economy: weg met de werknemer (Magazine)

Met zo’n model besparen startups als SuperBuddy onder meer op personeelskosten, bezorgwagens en logistieke centra. Superbuddy verdient geld door 5 euro per bezorging te vragen.

Oprichter Tim van den Heuvel kwam erachter dat bestaande supermarkten niet kunnen voorzien in de (online) behoefte van veel klanten. Boodschappenmandjes worden de volgende dag pas bezorgd en producten zijn niet altijd vers. Daarnaast, zegt Van den Heuvel, hebben supermarkten vaak andere belangen dan de klant.

Zie ook: Alle aflevering in deze reeks. Met onder meer Peerby, Konnektid, Live on Demand enVandebron

‘Wij kiezen de verste producten, de eetrijpe ananas, wat de kant ook maar wil.’ Zo snel, enlean and mean, inspelen op de behoefte van de klant, daar zullen ouderwetse supermarkten volgens hem nooit toe in staat zijn.

Zwolle

SuperBuddy ging afgelopen januari van start. Vanuit Zwolle werkt een team van 9 mensen het concept verder uit, waarbij telkens een postcodegebied wordt toegevoegd.

SuperBuddy wil de komende maanden naar een aantal nieuwe steden uitbreiden. Maar eerst moet het concept goed staan in Zwolle, zegt Van den Heuvel. Zodat je straks bijvoorbeeld ook kunt shoppen op basis van recepten, of een bepaald budget.

Ondertussen bruist het behoorlijk in online boodschappenland. Serie-ondernemer Michiel Muller belooft met Picnic gratis bezorging (om de dag) terwijl ook Albert Heijn en Jumbo hun online aanbod aan het uitbreiden zijn. Om nog maar te zwijgen over de strijd om de maaltijdbox, die door HelloFresh werd ontketend.

http://www.sprout.nl/artikel/sprout-tv/superbuddy-uber-voor-boodschappen#close-popup

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *