Dasym neemt belang in ParkFlyRent

Naarden, [10 juli 2015] – Investeringsmaatschappij Dasym heeft een minderheidsbelang genomen in autodeelplatform ParkFlyRent. ParkFlyRent is in 2013 opgericht en biedt een uniek deelconcept waarbij reizigers vanaf luchthavens gratis hun auto kunnen parkeren. Terwijl de eigenaren op reis zijn, verhuurt ParkFlyRent de auto voor ze. Daarbij screent ParkFlyRent de huurders en sluit een all-risk verzekering op de auto’s af. Bij terugkomst krijgt de eigenaar zijn auto gewassen terug en deelt mee in de opbrengst.  De huurders besparen substantieel ten opzichte van traditionele huurauto.

Met de ondersteuning van de nieuwe aandeelhouder kan ParkFlyRent zijn sterke groei voortzetten en de eerste stappen naar internationale expansie zetten. Niels de Greef, oprichter van ParkFlyRent: “ParkFlyRent heeft grote ambities en neemt het op tegen miljardenbedrijven in een sterk geconsolideerde markt. Daarom zochten we een sterke partner, die we hebben gevonden in Dasym, een strategisch investeerder met veel kennis, ervaring en een ijzersterk netwerk in Europa.”

 Voor Dasym maakt de investering in ParkFlyRent deel uit van de nieuwe focus op de deeleconomie. Haroon Sheikh, bij Dasym medeverantwoordelijk voor initiatieven hieromtrent, is ook verheugd over de nieuwe deelneming: “ParkFlyRent is onderdeel van een maatschappelijke transformatie die wij de ‘verenigingseconomie’ noemen. Hierbij wordt ICT ingezet om de tijd, energie en het inkomen van de consument structureel beter te benutten”.

Over ParkFlyRent
ParkFlyRent is in 2013 opgericht door Niels de Greef en combineert als eerste autoverhuurder, parkeer- en ‘car-sharing’ diensten. Op deze manier kunnen consumenten besparen op parkeerkosten en betalen zij minder voor een huurauto. Naast het kostenvoordeel voor consumenten levert ParkFlyRent vanuit zijn hoofdkantoor op Schiphol ook diensten zoals het [ophalen en afleveren van de auto bij de terminal] en het reinigen van de auto. Duurzaamheid en de verenigingseconomie staan centraal in de ParkFlyRent filosofie. Ook heeft het bedrijf sinds de oprichting reeds vele prijzen gewonnen en wist zich regelmatig te kwalificeren als finalist, waaronder: ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs, Connekt Affiliation, Junior Mercator Award, New Venture, Accenture Innovation Awards en Shell LiveWire. Website: www.parkflyrent.nl

Over Dasym
Dasym Investment Strategies is een research-gedreven investeringsmaatschappij gevestigd in Naarden. De onderneming heeft een langetermijnvisie en is gericht op het behalen van absolute winsten voor haar investeerders. Met haar multidisciplinaire team heeft Dasym een unieke investeringsfilosofie ontwikkeld gericht op de begunstigden van veranderend consumentengedrag als gevolg van technologische vooruitgang. Als onderdeel van haar researchinitiatieven ontplooit Dasym tevens verschillende activiteiten omtrent de verenigingseconomie. Dasym biedt investeerders de mogelijkheid om te delen in deze unieke filosofie via zowel private als beursgenoteerde kanalen. Website: www.dasym.com www.verenigingseconomie.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *