Investeringsmaatschappij Dasym heeft een minderheidsbelang genomen in autodeelplatform ParkFlyRent

ParkFlyRent is in 2013 opgericht en biedt een uniek deelconcept waarbij reizigers gratis hun auto kunnen parkeren bij het vliegveld. Terwijl de parkeerders op reis zijn, verhuurt ParkFlyRent de auto voor ze. Zo ontvangen ze niet alleen een gratis parkeerplek, maar ook een gewassen auto en een deel van de opbrengst. Dankzij een speciale verzekering en screening van de huurders hoeft de eigenaar zich nergens zorgen om te maken. De huurders van de auto’s besparen op hun beurt fors ten opzichte van traditionele autoverhuurders.

Met de ondersteuning van de nieuwe aandeelhouder kan ParkFlyRent zijn sterke groei voortzetten en de eerste stappen naar internationale expansie zetten. Niels de Greef, oprichter van ParkFlyRent: “ParkFlyRent heeft grote ambities en neemt het op tegen miljardenbedrijven in een sterk geconsolideerde markt. Daarom zochten we een sterke partner, die we hebben gevonden in Dasym, een strategisch investeerder met veel kennis, ervaring en een ijzersterk netwerk in Europa.”

Voor Dasym maakt de investering in ParkFlyRent deel uit van de verbreding naar de deeleconomie. Haroon Sheikh, bij Dasym medeverantwoordelijk voor initiatieven hieromtrent, is ook verheugd over de nieuwe deelneming: “ParkFlyRent is onderdeel van een maatschappelijke transformatie die wij de ‘verenigingseconomie’ noemen: de consumptiegedreven economie maakt plaats voor actieve burgers die lidmaatschap van de economie willen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat ICT na luxegoederen nu meer toegepast zal worden op noodzakelijke domeinen als mobiliteit. Hierdoor kan de consument meer waarde naar zich toe trekken en zijn tijd, energie en inkomen beter benutten”.