Gearbooker: nieuw deelplatform voor creatieven voor de (ver)huur van apparatuur

De laatste jaren is er een flinke opkomst aan nieuwe initiatieven binnen de deeleconomie. Platforms als Airbnb (appartementen), Snappcar (auto’s) en Peerby (huishoudelijke spullen) genieten inmiddels flinke populariteit. Wat nog ontbrak: een platform waarop creatieven onderling hun apparatuur kunnen verhuren. Denk hierbij aan camera’s, lenzen, studio- en lichtuitrusting maar ook items op het gebied van audio, gaming en virtual/augmented reality. Als het even kan inclusief een passende verzekering voor het geval van calamiteiten.

Ongebruikt op de plank

De Nederlandse startup Gearbooker springt in dit gat door het verbinden van aanbod en vraag in deze markt. Consumenten en (creatieve) ondernemers bieden hierop hun apparatuur aan. Vaak prijzige en gewilde apparaten maar die bij veel eigenaren een groot deel van de tijd ongebruikt op de plank liggen. Wat mistte was een gemakkelijke mogelijkheid om er op dat soort momenten ook geld mee te verdienen.

Voordelen ten opzichte van commerciële verhuur

Voor huurders zijn er weer andere voordelen. Je kunt, zeker bij groei van het platform, gewoon in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuurbedrijf die vaak alleen in grote steden te vinden zijn, terwijl daar ook niet altijd de gewenste apparatuur aanwezig en/of voorradig is. Bovendien is de kans groot dat het ook nog eens voordeliger is; verhuurders bepalen namelijk zelf hun huurprijzen. Ook is het sociale aspect – de interactie met andere gebruikers en het vergroten van je netwerk – een aantrekkelijke pré.

Alle items zijn verzekerd

Wat voor zowel verhuurder als huurder een groot voordeel is; alle huurtransacties zijn netjes verzekerd. Naast de opties die Gearbooker heeft ingebouwd voor het vergroten van het onderlinge vertrouwen – denk bijvoorbeeld aan een reviewsysteem en identiteitscontrole van de gebruikers – is het prettig om te weten dat een eventuele schade goed zal worden opgelost!

Meer info en een rekentool waarmee je kunt zien wat je zelf kunt verdienen zijn te vinden op www.gearbooker.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *