SnappCar neemt Duits autodeelplatform tamyca over

Het autodeelplatform SnappCar lanceert vandaag zijn diensten in Duitsland. Dankzij een overname van de grootste Duitse branchegenoot tamyca is het bedrijf uit Utrecht met 400.000 deelnemers in Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland het op één na grootste in Europa. Met deze overname zet SnappCar een nieuwe stap op weg naar 5 miljoen minder auto’s in 2022 met meer leefruimte in stedelijke gebieden en minder CO2-uitstoot tot gevolg. SnappCar doet dit met de steun van (kersverse) aandeelhouder Europcar en Autobinck Group en de Deense Startup studio Founders.

Een goede systeemintegratie staat voor SnappCar bij deze overname voorop. Victor van Tol, CEO van SnappCar: ‘tamyca heeft altijd een goede reputatie gehad in het thuisland. We willen de dienstverlening aan de Duitse deelnemers van het platform zo naadloos mogelijk voortzetten, voordat we deze uitbreiden. Dat houdt in dat we de afgelopen weken veel aandacht hebben besteed aan een goede integratie van beide platforms. Inmiddels hebben we alle voormalige tamyca gebruikers verhuisd naar ons Duitse platform en zijn de eerste transacties een feit. We hebben daarnaast geïnvesteerd in een team in Duitsland, zodat we vanuit ons kantoor in Berlijn de Duitse community goed kunnen bedienen.’

Een direct voordeel voor Duitse autodelers is de verruiming van de verzekeringsmogelijkheden. Zij konden hun auto maar voor maximaal 90 dagen verzekeren en voor oudere auto’s en oldtimers was verzekeren niet mogelijk. SnappCar kent deze restricties niet. In de toekomst wordt het ook mogelijk om je auto internationaal te delen. De komende jaren zet SnappCar verder in op het aantrekken van autobezitters, onder meer via technologische innovaties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *