Topjaar voor SnappCar en platform stapt in delen private leaseauto’s

2016 was een topjaar voor peer2peer autodelen. Niet alleen het aantal autodelers verdubbelde ruim van 100.000 eind 2015 naar ruim 225.000 eind 2016, ook het gebruik van de deelauto’s nam toe: eind 2016 werd elke tien minuten een auto gedeeld via SnappCar, het grootste online autodeelplatform in Nederland. Om het aantal auto’s in stedelijke gebieden verder terug te dringen en de leefbaarheid te verbeteren, zet SnappCar in 2017 óók in op het onderling delen van private leaseauto’s. In samenwerking met privatelease.com start het platform een samenwerking in de vier grote steden.

Elke tien minuten wordt een auto gedeeld

Toename in het delen van de auto’s die op SnappCar staan, was een van de belangrijkste doelstellingen voor SnappCar in 2016. In de loop van 2016 steeg het aantal transacties door deelnemers van SnappCar met meer dan de helft. In december, de drukste maand van heel 2016, werden er bijna twee keer zoveel transacties per week gedaan dan in december 2015. Elke tien minuten wordt momenteel een auto gedeeld via SnappCar.

Jacht op verhuurders

Had SnappCar eind 2015 ruim boven de 100.000 deelnemers in Nederland, Denemarken en Zweden, begin 2017 heeft het platform al meer dan 225.000 deelnemers. Omdat het merendeel van deze nieuwe deelnemers huurders betreft, blijft de focus ook voor het komende jaar op het vergroten van het aanbod van deelauto’s. Victor van Tol, CEO SnappCar: “Deze groei laat opnieuw zien dat peer2peer autodelen een enorm potentieel heeft. Steeds meer autobezitters zetten hun auto op SnappCar. Echter, om het grote aantal huurverzoeken optimaal te kunnen bedienen gaan we de ‘jacht’ op verhuurders intensiveren. Alleen zo kunnen we écht impact maken in Europa en de leefbaarheid in stedelijke gebieden vergroten doordat er 2,5 miljoen minder auto’s nodig zijn. De samenwerking met privatelease.com past naadloos in die ambitie.”

Een nieuw hoofdstuk: delen van je private lease auto

Tot dusver is het onderling delen van je leaseauto allerminst gebruikelijk. Slechts een beperkt aantal leasemaatschappijen staat dit toe. Privatelease.com is de afgelopen jaren een voorloper gebleken op dit gebied. Het is de eerste leasemaatschappij die zijn klanten actief stimuleert om een auto te delen met iemand anders. Om nog veel meer mensen te laten kennismaken met het delen van een leaseauto doen SnappCar en privatelease.com inwoners van de vier grote steden een speciaal aanbod waarbij zij sterke korting op de maandelijkse leasekosten in ruil voor het actief delen van de private leaseauto. Jeroen Bus, manager private lease, privatelease.com: “De toekomst draait niet om autobezit maar om autogebruik. Onze klanten willen continu mobiel zijn en als zij hun leaseauto niet nodig hebben, kan die door iemand anders worden gebruikt. Dat is niet alleen duurzaam en kostenefficiënt, het is ook sociaal. We zijn blij om hier samen met SnappCar komend jaar het verschil in te kunnen maken. Wat ons betreft is dit het begin van een nieuw hoofdstuk in peer2peer autodelen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *