SnappCar

SnappCar, opgericht in 2011 door Victor van Tol en Pascal Ontijd, is de grootste Nederlandse en tweede Europese online community waar particulieren makkelijk en uitstekend verzekerd hun auto met elkaar kunnen delen.

Als social enterprise wil SnappCar een positief verschil maken op ecologisch, economisch en sociaal niveau. Samen zorgen de ruim 150.000 leden van de SnappCar community in Denemarken, Duitsland, Nederland en Zweden voor een sterker sociaal netwerk in wijken en gemeenten, meer ruimte op straat, minder CO2 uitstoot en besparing op kosten.

Profiel status:

Invoer datum: 20 januari 2016

66% compleet
2011

opgericht in

4

land actief

45

aantal medewerkers

155000

aantal gebruikers

Missie

Wist je dat de gemiddelde auto 23 uur per dag stil staat? En dat terwijl er ook mensen zijn die af en toe een auto nodig hebben, maar er geen hebben. Zonde!

Bij SnappCar geloven wij dat we de wereld beter kunnen maken door auto’s met elkaar te delen. Want als we meer auto’s delen, hebben we minder auto’s nodig. En dat is goed voor het milieu omdat er dan minder auto’s geproduceerd hoeven te worden. Daarnaast gaan mensen die autodelen bewuster om met het maken van ritjes. Op termijn betekent dat dus minder ritjes.

Minder auto’s betekent ook meer ruimte op straat. Ruimte voor speeltuinen, voor groen of voor fietsen. Meer ruimte om te leven dus. Daarnaast leren mensen in de buurt elkaar kennen door autodelen. Gezellig, maar belangrijker nog is dat dit het gevoel van veiligheid en blijdschap vergroot.

Tenslotte levert het ook nog een flinke besparing op. Auto eigenaren verdienen wat van hun autokosten terug. En huurders hoeven zelf geen auto te kopen, en zijn ongeveer 40% goedkoper uit dan bij een traditioneel autoverhuurbedrijf.

Kortom: Iedereen wint door te delen.

Visie

Wij streven er naar om door middel van autodelen het aantal auto’s in Europa met 1% te verminderen in 2018.

Waarden

Dare to choose

Self propellingness

Be brutally honest

Stay foolish

Think opposite

 • Opgericht in

  2011

 • Sector

  Mobiliteit

 • Aantal medewerkers

  45

 • Hoofdkantoor

  Lucasbolwerk 6
  3512 EG, Utrecht
  Nederland

 • Groeipartners

  UtrechtInc

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Marge per transactie

 • Funding

  Eigen geld
  Crowdfunding
  Informal investors

 • Verzekering

  Al onze gebruikers sluiten bij iedere transactie automatisch een all-risk verzekering af

Founders

Pascal Ontijd

CMO

Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Ja

Victor van Tol

CEO

Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee